LASERSKA TERAPIJA

Laser pripada u jedan od oblika svjetlosne terapije, to je usmjeren snop koherentne monokromatske svjetlosti. Primjena lasera je bezbolna, njome se povećava sinteza kolagena, ubrzava zacjeljivanje tkiva i regeneracija živaca, te smanjuje bolnost i upalu. Najčešće se koristi kod sportskih ozljeda, reumatskih oboljenja, neuralgije.

TERAPIJSKI ULTRAZVUK

Primjena ultrazvučnih valova frekvencije 1 i 3 MHz u svrhu liječenja. Djelovanje UZV se dijeli na mehaničko (mikro masaža mekih tkiva, zglobnih struktura, tetiva i fascija te ožiljkastog tkiva), toplinsko i fizičko-kemijsko. Ultrazvučnu terapiju koristimo za smanjenje bolova, spazma, povećanje cirkulacije, kod prisutnosti kalcifikata i ožiljaka.

MAGNETOTERAPIJA

Niskofrekventno magnetsko polje djeluje na staničnu membranu tako što povećava njezinu propusnost, time se ubrzava metabolizam stanica, povećava unos kisika i hranjivih tvari u tkivo. Učinci magneta su analgetski, protuupalni, anti edematozni, ubrzava se regeneracija tkiva.

INDIVIDUALNA KINEZITERAPIJA

Svaka osoba sa bolovima, ozljedom i oštećenjem zahtjeva personalizirani pristup. Takav pristup omogućuje što brži i kvalitetniji oporavak. Svaka vježba i terapija pod nadzorom fizioterapeuta a prilagođena pojedincu i njegovom stanju jedino je i kvalitetno rješenje Vašeg problema. Fizioterapeut će Vas voditi kroz vježbe te ispravljati i nadopunjavati program ovisno o napretku i potrebama.

GRUPNE VJEŽBE

Grupne vježbe su izuzetan program prevencije, održavanja dobre forme i postizanja zajedničkog cilja. Poticaj grupe i podrška koju dobijete pri zajedničkom radu blagotvorno utječe i na fizičko i psihičko zdravlje. Grupe održavamo nekoliko puta tjedno pa preporučamo da nas kontaktirate kako bi Vas upisali. I, ne bojte se – to je jako zabavno. Vi samo dođite.

BOBATH

Bobath se primjenjuje kod osoba nakon moždanog udara, ozljeda kralježnice, spinalnih ozljeda, te ozljeda glave, cerebralne paralize, multiple skleroze, parkinsonove bolesti i drugih neuroloških oštećenja. Bobath je problem-solving pristup procjene i terapije osobe s poremećajem funkcije, pokreta i posturalne kontrole zbog lezije središnjeg živčanog sustava. IBITA (1996)

ELEKTROTERAPIJA je primjena električne struje u svrhu liječenja, primjenjujemo nekoliko vrsta elektroterapije koje razlikujemo po frekvenciji i smjeru struje.

Galvanska struja: konstantna istosmjerna struja, smanjuje bol, djeluje na povećanje podražljivosti i provodljivosti živca, poboljšava cirkulaciju. Koristimo je kod pareza i paraliza, poremećaja cirkulacije i oštećenja perifernih živaca te kod reumatoloških oboljenja.

Interferentne struje: Srednje-frekventne izmjenične struje, mogu se koristiti u kombinaciji sa vakuum elektrodama za smanjenje bolova, opuštanje mišića. Jedine struje kod kojih prisutnost metala nije kontraindikacija.

TENS: transkutana elektro nervna stimulacija: blokira prijenos boli prema višim razinama živčanog sustava. Aplicira se direktno na bolne točke.

Dijadinamske struje: niskofrekventna polu-valna ili puno-valna ispravljena struja sinusoidnog oblika, ublažava bolove, poboljšava cirkulaciju, smanjuje otekline.

Elektrostimulacija: izazivanje mišićne kontrakcije električnim podražajem, jačanje muskulature nakon operativnih zahvata, dugotrajnog mirovanja, sprečavanje atrofije mišića. Primjenjuje se i stimulacija živca (pareze, paralize)

Pitajte nas...

8 + 11 =